Description

Meduolių kepimo tradicija siekia viduramžius – tai vienas seniausių ir plačiausiai Europoje paplitusių konditerinių gaminių. Įvairių šalių kultūrose figūriniai meduoliai ypač populiarūs kalėdiniu laikotarpiu, o Lietuvoje jie buvo kepami ne tik per Kalėdas, bet ir kitų švenčių proga, pardavinėjami turguose ir jomarkuose. Kepėjai visada stengėsi meduoliams suteikti kuo žaismingesnes formas ir papuošti juos spalvingu glaistu: nuo širdelių ir žvaigždžių iki arkliukų, paukštelių ar žmonių figūrų.

Edukacijos metu vaikai susipažins su senosiomis meduolių gaminimo tradicijomis, apžiūrės skirtingus pavyzdžius, stebės puošybos procesą. Vėliau kiekvienas dalyvis turės progą išsikepti savo meduolį ir jį papuošti – taip sukuriant asmeninį, gardų ir tautinio paveldo įkvėptą šventinį skanumyną.

Užsiėmimas vedamas – vaikams.

1 / 1

Reviews about the activity (0)

you may be interested