|
Edukacinis užsiėmimas moksleiviams „Bulvinės bandos ant kopūsto lapo“ Šis edukacinis užsiėmimas kviečia 1–12 klasių moksleivius patirti senovinių lietuviškų kulinarinių tradicijų magiją autentiškoje aplinkoje. Užsiėmimas prasideda, kai krosnis jau iškūrenta, o bulvių tarkių tešla kubile paruošta. Dalyviai, padedami vedėjų, ant kopūsto lapo formuoja bulvines bandas ir su liže jas pašauna į krosnį. Stebėdami kepimą, pasitelkiame žvakes, kurios suteikia šventinę nuotaiką. Laukdami, kol bandos iškepa, klausomės pasakojimų apie bulvių tarkių paruošimą, krosnies kūrenimą, senovinius valgymo papročius, atliekame žaidimus, dainuojame kartu su kanklių akompanuojama muzika. Baigus kepimą, ragaujame bulvines bandas su dzūkišku daryciniu (trintos varškės ir grietinės padažu su česnakais ir krapais) bei užsigeriame gira. Programa vykdoma visus metus Mičiūnų sodyboje, Aukštaitijos sektoriuje, ir suteikia moksleiviams galimybę praktiškai pažinti tradicinius receptus, kūrybiškai veikti ir patirti bendrystės džiaugsmą. |